claas logo large data

                                                         KAWECO Programma             

Graag laten wij u kennismaken met KAWECO machines

Wij bieden u een enorm gevarieerd aanbod met producten voor de moderne landbouw.

Rietman is dealer van KAWECO 

KAWECO is het eigen merk van Kamps de Wild, dat sinds het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw wordt gevoerd. Kamps de Wild bv staat sinds 1919 voor kennis en passie van en voor de landbouwtechniek.

De machines van KAWECO worden in nauwe afstemming met de gebruikers ontwikkeld en vervolgens volgens de strengste kwaliteitseisen gebouwd door Staja Machinefabriek in Hengelo (Gld). De intensieve samenwerking van Kamps de Wild en Staja garandeert deze unieke combinatie van kwaliteit en flexibiliteit, waarvan de klant de vruchten plukt.

Bekijk hieronder het product aanbod. Neem voor meer informatie contact met ons op.


 Rietman dealer logo kaweco rietman mechanisatie
 
PROFI I-Serie
De KAWECO PROFI I tank onderscheidt zich door haar lichte maar stabiele bouwwijze. De tank is uitermate geschikt voor het vast aanbouwen van sleepslang of sleepvoet bemesters met een werkbreedte tot 15 meter. Door de modulaire bouwwijze is de tank eenvoudig naar uw wens aan te passen.
 profi 1 serie rietman kaweco
PROFI II-Serie

De PROFI II tank kenmerkt zich door een unieke modulaire bouwwijze. Hierdoor is de PROFI II standaard uitgerust met eenvoudige techniek voor het dagelijks werk en automatische functies voor intensief gebruik.

Alle PROFI II tanken overtuigen met uitgekiende en praktische uitrustingsmogelijkheden die uw werk verlichten. Of u nu op zoek bent naar een vacuümtank met pendelmestverspreider of een tank met automatische afgifteregeling voor mestinjectie, de PROFI II tank voldoet aan uw wensen! Vraag uw KAWECO-dealer welke opties het beste aan uw wensen voldoen.

 profi 2 serie rietman kaweco
PROFI III-Serie

De KAWECO Profi III tankserie biedt u een groot aantal volledig uitgevoerde, professionele loonwerkerstanken. Kenmerkend voor elke PROFI III tank zijn het zware chassis en de onafhankelijk met twist-locks gemonteerde tank. Deze unieke bouwwijze zorgt ervoor dat trekkracht van de tractor alleen door het chassis wordt overgedragen naar de bemester. Hierdoor wordt de tank alleen gebruikt voor de mest en kan het chassis extra stabiel worden uitgevoerd. Standaard zijn alle PROFI III tanken voorzien van een doorstroommeter met rijsnelheidsafhankelijke dosering, door middel van een By-Pass-regeling. De dosering en alle andere hydraulische functies worden aangestuurd door de KAWECO PREMIUM ISO-BUS boordcomputer. 

 profi 3 serie rietman kaweco
Turbo Tanken

De KAWECO TURBO tanken zijn speciaal ontwikkeld voor agrarische ondernemers die grootste capaciteit verlangen. Alles binnen de Turbo Tanken serie is gefocust op capaciteit zonder concessies op welk front dan ook. De tanken onderscheiden zich in een speciale bouwwijze. Deze bouwwijze biedt de mogelijkheid om te werken met een speciale kraanarm met een grote reikwijdte en een enorme pompcapaciteit. Naast deze kraanarm biedt deze bouwwijze de mogelijkheid om hoge en brede banden te monteren zonder het zwaartepunt te verhogen of boven de 4 meter hoogte uit te komen. De Turbo tanken zijn beschikbaar in zowel tandem, tridem als vier assige uitvoering. Alle tanken binnen deze serie zijn in de HYDRO- of PTO-uitvoering beschikbaar.

KAWECO TURBO TANKEN zijn ontwikkeld voor enorme capaciteit, maak gebruik van onze ervaring!

 turbo tanken rietman kaweco
Double Twin

Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard is het 
KAWECO DOUBLE TWIN onderstel.

Met meer dan 15 jaar ervaring is KAWECO marktleider op het gebied van bodemvriendelijk mest uitrijden.

DOUBLE TWIN staat voor 4 tractorwielen op 1 rij. 

De voordelen zijn duidelijk: minder bodembeschadiging tijdens het bemesten en het draaien op de koppakker.
De 4 grote tractorwielen zorgen voor een enorm oppervlakte doordat de bandenspanning verder afgelaten kan worden, hetgeen de bodemdruk ten goede komt. 
Doordat de banden minder breed zijn kan er op de koppakker eenvoudig en scherp gedraaid worden zonder de zode los te wringen.

 double twin rietman kaweco
DOUBLE TWIN SHIFT

De DOUBLE TWIN SHIFT bemestertank is de meest professionele manier om uw mest te injecteren. De DOUBLE TWIN SHIFT bemestertanken maken zichzelf onmisbaar door hun enorme volume, vulvermogen, capaciteit, wendbaarheid en doordacht onderstel.

Met een volume van 14.000 of 16.000 liter produceert KAWECO de grootste enkel-as tank op de markt. Het onderstel maakt het mogelijk de bodemdruk zeer laag te houden ondanks het grote volume van de tank. KAWECO is de uitvinder van het DOUBLE TWIN (SHIFT) onderstel, waarbij 4 grote tractorwielen op 1 lijn staan. Hierdoor heeft de tank de wendbaarheid van een enkel-assige bemestertank, maar het draagvermogen van een tandem-asser. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. Hierdoor kunt u eerder beginnen met uw werkzaamheden en ook langer doorgaan. Een ander groot voordeel is ook dat uw tractor inzetbaar is voor andere werkzaamheden, in tegenstelling tot een zelfrijdende machine die minimaal een half jaar per jaar stil staat.

double twin shift rietman kaweco
Zwanenhals DOUBLE TWIN SHIFT

Geen enkele andere mesttank met vergelijkbare inhoud is zo bodemvriendelijk als een KAWECO DOUBLE TWIN Shift. Combineer dit met de efficiëntie van een CLAAS XERION en de wendbaarheid van een zwanenhals tank en u heeft de perfecte zelfrijder.Met een volume van 21.000 liter produceert KAWECO de grootste enkelas tank op de markt. Het onderstel maakt het mogelijk de bodemdruk zeer laag te houden ondanks het grote volume van de tank. KAWECO is de uitvinder van het DOUBLE TWIN (SHIFT) onderstel waarbij 4 grote tractorwielen op 1 rij staan. Hierdoor heeft de tank de wendbaarheid van een enkelassige bemestertank, maar het draagvermogen van een tandemasser. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. Een ander groot voordeel is ook dat uw tractor ook inzetbaar is voor andere werkzaamheden in tegenstelling tot een zelfrijdende machine die minimaal een half jaar per jaar stil staat.

zwanehals rietman kaweco
 
Zwanenhals tandem en tridem
 
Een jarenlange samenwerking werpt zijn vruchten af: KAWECO heeft in nauwe samenwerking met CLAAS een Zwanenhalstank ontwikkeld voor veeleisende bedrijven, die zijn geënt op capaciteit en kwaliteit. KAWECO Zwanenhalstanken hebben hun waarde de afgelopen twee decennia al meerdere keren aangetoond, zowel als DOUBLE TWIN SHIFT, als ook als twee-assige of drie-assige uitvoering
 zwanehals double twin rietman kaweco
XERION SADDLE TRAC Opbouw

Sinds de introductie van de CLAAS XERION in 1993 is KAWECO al mesttechniekpartner. De eerste XERION's werden uitgevoerd met een KAWECO opbouw met front-unit en succesvol ingezet als mestinjectiezelfrijder. Na de introductie van de XERION 3300 is KAWECO zich gaan focussen op de productie van zwanenhalstanken voor de XERION TRAC VC. In zowel Nederland als Duitsland, is de zwanenhalstank een begrip op het gebied van mesttechniek.
Sinds de introductie van de DOUBLE TWIN SHIFT zwanenhals, is het productie aantal meer dan verdubbeld. Om het volledige XERION pakket compleet te maken,  Om gewicht te kunnen besparen zal de tank volledig gebouwd worden uit een epoxy kunsthars. Deze bouwwijze zal het gewicht met 1.500 kg reduceren, waardoor de effectieve inhoud vergroot kan worden. Dit in combinatie met een 12.000 l/min pomp en een zeer doordachte mestweg, biedt KAWECO een zelfrijder met ongekende hoge capaciteit.

 xerion saddle trac rietman kaweco
KAWECO Bedieningssystemen

Voor de bediening van de KAWECO tanken zijn er drie verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Door de jarenlange ervaring van KAWECO is de basisinstelling per keuze vaak al toereikend. Echter kan de instelling waar mogelijk op de wensen van klant aangepast worden, zodat deze altijd voor een maximale hoeveelheid bedieningscomfort zorgt. Belangrijk bij de keuze van een bedieningssysteem is te kijken naar de wensen en behoefte voor de toekomst.

bedieningsysteem rietman kaweco
Beschikbare optie's voor KAWECO mesttanken

Om een KAWECO tank naar uw wens aan te passen zijn er vele mogelijke opties te kiezen. Hieronder vind u enkele belangrijke opties met een beschrijving van de bouwwijze en de mogelijkheden voor latere montage.

- twee compartimenten systeem

- vulopeing bovenzijde

- topdrukcilinder

- rotocut stenenvanger

- zuigarm

- uitschuifas

- gedwongen besturing

- aslift voorste as

- automatische vetsmering

- luchtdrukwissel

opties rietman kaweco