claas logo large data

                                                         Strautmann Programma             


Graag laten wij u kennismaken met Strautmann machines
Wij bieden u een enorm gevarieerd aanbod met producten voor de moderne landbouw.

Rietman is dealer van Strautmann. Voor uitkuilmachines en voederdosering is Strautmann de gevestigde naam. Strautman ontwikkeld al 85 jaar kwalitatief hoogwaardige machines voor boer en loonwerker.

 
 
Bekijk hieronder het product aanbod. Neem voor meer informatie contact met ons op.

logo strautmann kleur


 

Strautmann kuilgrijper

strautmann-Kuilhapper-Rietman

Om snel voer uit de silo te halen zijn voor het laden van bijvoorbeeld voerverdeel- of voermengwagens de kuilgrijpers een gunstig alternatief. De machines zijn voorzien van een grijperkam met stabiele tanden, die aan vier zijden geslepen zijn. De grijperkam is voorzien van dubbele lagering, dus zeer stabiel. De tanden dringen gemakkelijk door de kuilwand   en door het achterover kippen van de kuilgrijper wordt het losgemaakte voer gemakkelijk meegenomen. Ook is de kuilgrijper geschikt om losgestorte producten op te nemen. De grijpertanden staan in geopende toestand niet buiten de onderste slijtrand, hierdoor kan ermee tot tegen de muur worden gereden.

Strautmann kuilhapper

Strautmann-kuilhapper1-Rietman
Om snel voer uit de silo te halen zijn voor het laden van bijvoorbeeld voerverdeel- of voermengwagens de kuilhappers een gunstig alternatief. Voor front- en driepuntsaanbouw.De machine is voorzien van v-vormig getande messen van speciaal gehard staal. Zuivere lichte snede, gesloten snijraam en nauwe tandafstand, dus weinig verliezen. Standaard voorzien van een hakenaankoppeling met Euro-aansluting voor snelwisselsysteem. De machine kan optioneel worden uitgerust met een hydraulische afschuiver, hierdoor kunnen de uitgesneden blokken in het geheel op de voergang worden geplaatst. Ook de hefmast kan optioneel worden aangebouwd om op grotere hoogten te kunnen uithalen.

Strautmann kuilvoersnijder

Strautmann-kuilvoersnijder-Rietman

De Strautmann kuilvoersnijder HQ overtuigt door zijn robuuste bouw en het snelle snijden. De HQ is met een automatische daalregeling uitgerust, die zich automatisch aan de stijfheid van de kuil aanpast. Voor extreem harde silage is de kuilvoersnijder uitgerust met de bekende dwangaandrijving. Een ingebouwd hydraulisch systeem drukt hierbij de snijbeugel, onafhankelijk van de hydraulische installatie van de trekker, met max. 220 bar door het voer. Op deze manier kan ook taaie dichte silage uit de kuil worden gesneden. De nauwe tandafstand en de snijbeugel zorgen er samen voor dat het blok tijdens het transport zonder verliezen naar de stal wordt vervoerd.

Strautmann blokkenwagen

strautmann-blokkenwagen-Rietman
De blokkenwagen is een zeer bekende techniek om het voer snel en schoon te voeren. Het is een economische manier van voer verdelen. De blokkenverdeelwagens zijn bijzonder geschikt voor het laden en verdelen van de blokken voer. De blokken worden met de kuilvoersnijder gesneden en voor meerdere dagen in voorraad gezet. Ook ronde balen kunnen zonder problemen worden geladen en verdeeld.

Strautmann kuilvoer uithaalbak

strautmann-uitkuilwagen-Rietman

 

 

 

De robuuste en eenvoudige bouw zijn kenmerken van de Strautmann Siloblitz. Met de volledig hydraulische uithaal-/laadklep of met het snijraam kan het voer zonder problemen uit de silo worden gehaald. In de gesloten laadruimte wordt het voer zonder verliezen naar de stal vervoerd en verdeeld.

 

Strautmann kuilvoermengwagen

Strautmann-kuilvoermengwagen-Rietman

 

 

Behoud van de voerstructuur, snel mengen, geringe slijtage, lage onderhoudskosten, laag benodigd vermogen en een smalle bouwwijze. De voermengwagens Verti-Mix hebben een grote inhoud met compacte afmetingen (hoogte en breedte). Op basis van de al bestaande verticaal mengende voermengwagens, die bekend staan om het snelle en luchtige mengen van het voer, werd de Verti-Mix Double voorzien van 2 verticale mengvijzels. Dit heeft als groot voordeel, dat nog grotere hoeveelheden voer, waaronder ook ronde en vierkante balen, snel worden verkleind en gemengd.

    

Strautmann mest- en universeel strooier

Strautmann-meststrooier-Rietman
Als uitvinder van de mestverspreider met zijlader, heeft Strautmann ook in dit segment zijn sporen verdiend. Met een breed programma vanaf de 4 tons mestwagen tot de 24 tons universeelstrooier aan de bovenkant van dit segment biedt Strautmann voor iedere smaak wat wils. Ook in de GPS toepassingen loopt Strautmann voorop Zij bieden een hoeveelheidsafgiftesysteem in combinatie met een weeginrichting die op basis van een satelietsignaal de juiste hoeveelheid op de juiste plaats strooit.

Strautmann opraap- snij en doseerwagens

strautmann-Ladewagen-Rietman

 

Een breed programma opraap-, snij- en doseerwagens voor zowel boer als loonwerker. Beginnend in de vermogensklasse vanaf 50 PK tot en met de zwaarste types die voor vermogens van boven de 300 PK niet terugschrikken. Ook is in het gebruik als dubbeldoelwagen voorzien. Met een compleet gesloten bovenbouw, grote 26,5" banden en een afsluitbaar invoerkanaal staat niets het gebruik als silagewagen naast de hakselaar in de weg. Dat is economisch denken, dat is Strautmann.